De Haarlemse Dichtlijn

De Haarlemse Dichtlijn op Facebook     De Haarlemse Dichtlijn op Twitter

 

Agenda

Tips en aanvullingen welkom ! Mail naar dit adres.  
 

Haarlem Viert CultuurHaarlem viert Cultuur, dit najaar, met verjaardagen van de stadsschouwburg en toneelschuur en grote tentoonstellingen in de musea. Stichting Haarlemse Dichtlijn viert mee met haar eigen jubileum van twaalfeneenhalf jaar! En met extra activiteiten tijdens de open podia van september, oktober en november...
Kijk voor het complete overzicht op www.haarlemviertcultuur.nl.
 

 • Bar WolkersOp dinsdag 23 oktober is er weer een open podium bij Bar Wolkersop de hoek van het Spaarne met de Gedempte Oude Gracht. Meld je aan om mee te doen op ons podium -iedereen is welkom!- bij Lieneke via de mail: podia@haarlemsedichtlijn.nl.
  Het is ook leuk en lekker om vooraf mee te eten met de organisatie en de gasten en alvast informeel te babbelen. Het kost twee tientjes en we eten wat de pot schaft. Meld je voor zaterdag 12.00 uur aan bij Lieneke via de mail: podia@haarlemsedichtlijn.nl.
   
  Vesna Blazic
  is onze gast en Café Wehmut komt zingen!
   
  Vesna Blazic -foto Marius Jaspers
  foto: Marius Jaspers, 2012
   
  Vesna is theatermaakster en dichter. Ze deed vier keer mee aan ons festival op Hemelvaartsdag en komt nu met een eigen bundel: "Draai om".
   
  Café Wehmut bestaat uit Michel van Dijk  en Jean Koolen. Ze maken zelf geschreven Nederlandse liedjes, die volgens eigen zeggen heel goed passen bij ons dichtersprogramma. Ze treden vaker op op poëziepodia.
   
  En we sluiten de avond af met een bijdrage aan Haarlem Viert Cultuur. Deze avond spreekt Lieneke over 'Het hof van Holland' dat op   z'n première beleeft in de Gravenzaal van het stadhuis. 
   
 • Open De KoepelZondag 14 oktober van 15.00 tot 18.00 uur zijn we op een bijzondere locatie, De Koepel, met een twintigtal dichters dat de cel in gaat: Willemien Spook, John Schoorl, Sylvia Hubers, Demi Baltus, Maarten Willems, Eric van Loo, Lilian Cornielje, FransTerken, Grim Bouwmeester, Paul Roelofsen, Anneruth Wibaut, Jan Kal, Peer van den Hoven, Mischa van Huijstee, Simon Mulder, Harmen Malderik, Wieke Hart,  Pom Wolff, Riet van Schie en Marten Janse.
   
 • Zaterdag 27 oktober
   
 • Zondag 28 oktober
   
 • Dinsdag 27 november open podium bij Bar Wolkers met de Haarlemmermeerse polderdichter Mirjam Noach en singer/songwriter Mark Werkman.
   
  Mirjam
   
  Mark zit al sinds z'n 16e in de muziek. Al die tijd is hij ook vaak te vinden geweest met alleen z'n gitaar. Eigen werk en illustere covers. Nog steeds en met veel plezier. Met een eigen stijl: de zang, de dynamiek van de liedjes en de authenticiteit: altijd open en eerlijk.
   
 • December slaan we over...
   
 • Dinsdag 22 januari is er een bijzondere editie van het open podium in het teken van de Poëzieweek.
   
 • Dinsdag 26 februari open podium bij Wolkers met nieuws over ons festival op Hemelvaartsdag. En Inkt komt in een akoestische bezetting voor ons zingen.
   
 • Dinsdag 26 maart open podium bij Wolkers.
    
 • Dinsdag 23 april open podium bij Wolkers.
   
 • Dit seizoen is er in mei geen open podium omdat het festival op donderdag 30 mei plaatsvindt.
   
 • Dinsdag 25 juni seizoensafsluiting bij Wolkers met een spetterende line-up van dichters uit het voorbije seizoen.