De Haarlemse Dichtlijn

De Haarlemse Dichtlijn op Facebook     De Haarlemse Dichtlijn op Twitter

 

Agenda

Tips en aanvullingen welkom ! Mail naar dit adres.  
 

Haarlem Viert CultuurHaarlem viert Cultuur, dit najaar, met verjaardagen van de stadsschouwburg en toneelschuur en grote tentoonstellingen in de musea. Stichting Haarlemse Dichtlijn viert mee met haar eigen jubileum van twaalfeneenhalf jaar! En met extra activiteiten tijdens de open podia van september, oktober en november... Kijk voor het complete overzicht op www.haarlemviertcultuur.nl.
 

 • Op dinsdag 25 september is het eerste open podium in het nieuwe seizoen. We resideren dit seizoen bij Bar Wolkersop de hoek van het Spaarne met de Gedempte Oude Gracht. Jos van HestHoofdgast om 20.00 uur is dichter / poëziedocent / organisator / interviewer / uitgever Jos van Hest, al meer dan tien jaar met een maandelijks poëziepodium bij de OBA. Van hem willen we weten wat zijn meest dierbare project is, hoe het poëzielandschap van podiumdichters in tien jaar veranderd is, en alles over zijn eigen poëzie, natuurlijk.
  Haarlems troubadour en liedjeszanger Paul Marselje komt zingen. En daar zijn we fier op!
  Paul MarseljeJongerencentrum Flinty's is bij Bar Wolkers onze overbuur. Met gepaste trots kondigen we het optreden aan van een van deze jongeren op ons podium! Dat er maar velen mogen volgen...
  En we sluiten de avond af met een bijdrage aan Haarlem Viert Cultuur. Deze avond spreekt Anneruth Wibaut over de Stadsschouwburg.
    
 • Buurtmaaltijd 'Haarlem Effect' op de Gedempte Oude Gracht, luisteren we woensdag 26 september op met een bescheiden tournee. Ook een beetje als kennismaking voor de Haarlemse Dichtlijn met de buurt waar we nu 'wonen'. We treden op tussen voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht, van 18.00 - 21.00 uur.
   
 • Zondag 14 oktober van 15.00 tot 18.00 uur zijn we op een bijzondere locatie, De Koepel, met een twintigtal dichters dat de cel in gaat: Willemien Spook [bezweringen], John Schoorl [smaad], Sylvia Hubers [winkeldiefstal], Demi Baltus [opruiing], Maarten Willems [voyeurisme], Eric van Loo [prison break], Lilian Cornielje [aanslag moeder], FransTerken [plagiaat], Grim Bouwmeester [verkoop scheepshout], Paul Roelofsen [hovaardij], Anneruth Wibaut [illegaal verzet], Jan Kal [overtreding 14 regels], Peer van den Hoven [geheime kelderbouw], Mischa van Huijstee [broedermoord], Simon Mulder [absinth party], Harmen Malderik [tolk fraude], Wieke Hart [misleiding],  Riet van Schie [kwaadsprekerij] en Marten Janse [majesteitsschennis].
   
 • Op dinsdag 23 oktober is er weer een open podium bij Bar Wolkers. Vesna Blazic is onze gast en Café Wehmut komt zingen!
   
 • En dinsdag 27 november is er weer een open podium bij Bar Wolkers met de Haarlemmermeerse polderdichter Mirjam Noach en singer/songwriter Mark Werkman.
   
 • December slaan we over... -te veel Kerst dit jaar.
   
 • Dinsdag 22 januari is er een bijzondere editie in het teken van de Poëzieweek.
   
 • Op 26 februari gaat het al over ons festival op Hemelvaartsdag....
   
 • Dinsdag 26 maart is het altijd de mooiste editie van het seizoen omdat de lente komt.
   
 • De editie van 23 april staat in het teken van de 'betere voordracht'; we geven feedback.
   
 • Dit seizoen is er in mei geen open podium omdat het festival op donderdag 30 mei plaatsvindt.
   
 • Dinsdag 25 juni sluiten we seizoen 2017/2018 af met een spetterende line-up van dichters uit het voorbije seizoen.