De Haarlemse Dichtlijn

De Haarlemse Dichtlijn op Facebook     De Haarlemse Dichtlijn op Twitter

 

Agenda

Tips en aanvullingen welkom ! Mail naar dit adres.  
 

Haarlem Viert CultuurHaarlem viert Cultuur, dit najaar, met verjaardagen van de stadsschouwburg en toneelschuur en grote tentoonstellingen in de musea. Stichting Haarlemse Dichtlijn viert mee met haar eigen jubileum van twaalfeneenhalf jaar! En met extra activiteiten tijdens de open podia van september, oktober en november...
Kijk voor het complete overzicht op www.haarlemviertcultuur.nl.
 

 • Bar WolkersOp dinsdag 27 november is er om 20.00 uur weer een open podium bij Bar Wolkersop de hoek van het Spaarne met de Gedempte Oude Gracht. Meld je aan om mee te doen op ons podium -iedereen is welkom!- bij Lieneke via de mail: podia@haarlemsedichtlijn.nl.
  Het is ook leuk en lekker om vooraf mee te eten -om 18.15 uur- met de organisatie en de gasten en alvast informeel te babbelen. Het kost twee tientjes en we eten wat de pot schaft. Meld je vóór zaterdag 12.00 uur aan bij Lieneke via de mail: podia@haarlemsedichtlijn.nl.
   
  Hoofdgast is de Haarlemmermeerse polderdichter Mirjam Noach.
  Mirjam Noach
  "Soms schrijf je iets waarvan je zou willen dat ook anderen het lezen. En vandaag de dag is publiceren  zo makkelijk zonder afhankelijk te zijn van anderen die bepalen of het goed genoeg is, of commercieel aantrekkelijk. De mogelijkheden zijn talloos. Waarom die laten liggen?" "Het is mijn creatieve kant die ik wil delen. Zo divers en verrassend als het leven zelf (...En) het slaat aan: door zowel vakjury als het publiek ben ik, voor een periode van twee jaar, in 2018 gekozen tot de eerste Polderdichter van de Haarlemmermeer!"
   
  Singer/songwriter van dienst is Mark Werkman.
  Mark Werkman
  Mark schrijft al vanaf zijn 16e zijn eigen nummers. Dat begon met punk en is via electronica geëvalueerd naar Americana en nu sinds dit jaar Nederlandstalige liedjes. Niet zomaar liedjes, maar echte luisterliedjes. Makkelijk in het gehoor en een beetje poppy. Het zijn verhalen rondom een fictief karakter: Josefien. Josefien was in haar tienerjaren een soapsterretje, en heeft een goede catch gedaan. Ze is getrouwd met een uitgerangeerde bestsellerauteur en samen hebben ze een dochter genaamd Annelies. De liedjes worden verteld vanuit 'De Verteller'. Een man die duidelijk meer dan een zwak voor Josefien heeft.
   

  En we sluiten de avond af met een verhaal over Haarlem Viert Cultuur.  Peer van den Hoven spreekt over Leonardo da Vinci, van wie er nu een bijzondere tentoonstelling te zien is in het Teylers Museum. "Leonardo was de eerste kunstenaar van de Renaissance die ‘echte’ mensen gebruikte voor zijn Bijbelse taferelen. Zijn apostelen, engelen en Mariafiguren zijn vaak gemodelleerd naar mensen uit zijn directe omgeving. Echte mensen met echte emoties. Van een prachtige Mona Lisa-achtige jonge vrouw en krachtige krijgers in het heetst van de strijd tot karikaturale schetsen."
  Stadsdichter Willemien Spook geeft tot slot een reprise van haar voordracht bij de opening van de tentoonstelling op 5 oktober.
   
  Teylers Museum
   
 • December slaan we over...
   
 • Dinsdag 22 januari is er een bijzondere editie van het open podium in het teken van de Poëzieweek.
   
 • Dinsdag 26 februari open podium bij Wolkers met nieuws over ons festival op Hemelvaartsdag. En Inkt komt in een akoestische bezetting voor ons zingen.
   
 • Dinsdag 26 maart open podium bij Wolkers.
    
 • Dinsdag 23 april open podium bij Wolkers.
   
 • Dit seizoen is er in mei geen open podium omdat het festival op donderdag 30 mei plaatsvindt.
   
 • Dinsdag 25 juni seizoensafsluiting bij Wolkers met een spetterende line-up van dichters uit het voorbije seizoen.