De Haarlemse Dichtlijn

De Haarlemse Dichtlijn op Facebook     De Haarlemse Dichtlijn op Twitter

 

Agenda

Tips en aanvullingen welkom ! Mail naar dit adres.  
 

 • Bar WolkersDinsdag 23 april is ons een-na-laatste open podium van dit seizoen bij Bar Wolkers. Laat jouw seizoen bij ons niet verloren gaan en  meld je aan voor een podiumplek. Mail met Lieneke: podia@haarlemsedichtlijn.nl. Je bent welkom!
   
  Eet je vooraf met ons mee? We gaan om 18.15 uur aan tafel met organisatie en gasten. Jij bent ook welkom! Het kost je 15,00 euro en we krijgen iets lekkers dat Wolkers speciaal voor ons maakt. Meld je vóór zaterdag 12.00 uur aan bij Lieneke via de mail: podia@haarlemsedichtlijn.nl.

  Mette van Dijk
  Mette van Dijk (foto: Rogier Klaase)
   

  Mette van Dijk is onze hoofdgast. Zij was 'talk of the town' vorig jaar, na afloop van ons festival. We zijn heel blij dat ze haar gedichten van het festival nog een keer op ons open podium wil laten horen zodat we vast een beetje in de stemming komen voor donderdag 30 mei. En hoe is het nu eigenlijk met haar en met haar poëzie?

  Twee vergeten meer dan een' heet de publicatie (verwacht: juni 2019) van twaalf gedichten en drie korte verhalen van Cees van Hoore. Hij is bekend van zijn dichtbundels, romans en journalistieke werk, o.a. voor Haarlems Dagblad. 

  Cees van HooreCees van Hoore (foto: Patricia Nauta )
   
  Helaas kan Cees van Hoore i.v.m. ziekte niet zelf aanwezig zijn op ons podium. Wel schrijft hij speciaal voor deze avond een gedicht over Haarlem. Carolien Devilee (musicus en componist) en Miriam de Koning (tekenaar) vertellen over hun betrokkenheid bij het project: het boek, de gedichten, de korte verhalen, de muziek, de tekeningen, de video, de vertaling én de crowdfunding voor de drukkosten. Meer weten? kijk alvast op www.voordekunst.nl/projecten/8475-twee-vergeten-meer-dan-een-1  
   
  Onder de Maan
  Onder de Maan
   
   Muziek is er van Onder de Maan. Dit duo bezocht ons podium al eerder (maart 2016) en past met hun performance perfect tussen de poëzie. Deze keer komen ze met z'n drieën en mogen we nog meer muzikaliteit verwachten!
   
 • Moederdag, zondag 12 mei, is er een uitvoering Zang & Poëzie van Zang & Vriendschap in hun eigen theater, Jansstraat 74 zwart. Joost van Velzen (tenor) is solist. Extra in het programma is het Arnhemse vrouwenkoor Lieve Lust. Ook dichters van de Haarlemse Dichtlijn leveren een bijdrage! Je bent van harte welkom om 15.00 uur, toegang 15 Euro, programma start om 15:30 uur.
   
 • Donderag 30 mei, Hemelvaartsdag is ons festival.
   
 • Dinsdag 25 juni seizoensafsluiting bij Wolkers met een spetterende line-up van dichters uit het voorbije seizoen. En -ook bijzonder- Stuifzand treedt op.