De Haarlemse Dichtlijn

De Haarlemse Dichtlijn op Facebook     De Haarlemse Dichtlijn op Twitter

 

Agenda

Tips en aanvullingen welkom ! Mail naar dit adres.  
 

 • Zaterdag 16 maart gaat de Haarlemse Dichtlijn-op-tournee naar zusterstad Osnabrück in Duitsland. Met Dick van 't Hoff, Demi Baltus, Anneruth Wibaut en Marten Janse. Yvonne Weijers gaat mee als zangeres. We worden ontvangen door de bibliotheek en de boekhandel in het stadscentrum. Haarlems ambassadrice Janna Kamphuis legt de contacten en bemiddelt in de ontmoetingen.
   
 • Bar WolkersDinsdag 26 maart is ons volgende open podium bij Bar Wolkers.  Ali Serik is onze gast, een bijzondere dichter!
   
  Eet je vooraf met ons mee? We gaan om 18.15 uur aan tafel met organisatie en gasten. Jij bent ook welkom! Het kost je 15,00 euro en we krijgen iets lekkers dat Wolkers speciaal voor ons maakt. Meld je vóór zaterdag 12.00 uur aan bij Lieneke via de mail: podia@haarlemsedichtlijn.nl.
   
  Op het open podium is er plaats voor dichters die zich willen laten horen. Wij selecteren niet, maar heten jou welkom! Stuur wel even een mailtje dat je komt naar Lieneke van der Veen: podia@haarlemsedichtlijn.nl.
   
  Ali Serik, dichter
   Ali Serik wordt eind van deze maand uitgebreid geïnterviewd in online poëziemagazine Meander. Hij kwam als kind naar Nederland vanuit Turkije, maar ging na zijn basisschool weer terug. Als 16-jarige kwam hij voor de tweede keer naar Nederland. Hij schreef geëngageerde poëzie in het Turks, tot zijn kinderen werden geboren. Na eerste publicaties in het Nederlands is in 2018 door uitgeverij Lipari een nieuwe bundel met zijn werk uitgegeven: De stem die baart.
   
  Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, binnenKim Nanninga komt zingen (sorry voor deze oude foto!). Een keer eerder was zij te gast en we herinneren ons haar zuivere stem en ingetogen teksten. Maar dat was alweer twee jaar geleden. Wat brengt zij nu? We gaan het graag verwelkomen!
   
 • Dinsdag 23 april open podium bij Wolkers. We verwachten Mette van Dijk (met een slag om de arm. Ze komt alleen als ze tegen die tijd nieuwe gedichten heeft...).
   
 • Dit seizoen is er in mei geen open podium omdat het festival op donderdag 30 mei plaatsvindt.
   
 • Dinsdag 25 juni seizoensafsluiting bij Wolkers met een spetterende line-up van dichters uit het voorbije seizoen. En -ook bijzonder- Stuifzand treedt op.