De Haarlemse Dichtlijn

De Haarlemse Dichtlijn op Facebook     De Haarlemse Dichtlijn op Twitter

Festival | Programma | DichtbundelIn de pers

Poëziefestival

De Haarlemse Dichtlijn organiseert eens per jaar een poëziefestival in het centrum van de stad. Een grootschalig poëziefestijn met 100 deelnemers op een zestal podia, opgesplitst in programma's met maximaal 10 dichters onder regie van een presentator uit het Haarlemse culturele circuit.

Iedere dichter kan meedoen, van beginnende amateur tot door de wol geverfde professional. Die combinatie maakt het juist leuk voor een breed publiek. De Haarlemse Dichtlijn is nooit op zoek naar de beste dichter of het mooiste gedicht, maar biedt een podium aan iedereen die de woordkunst beoefent en zijn werk met anderen wil delen. Wel stimuleren we het oefenen en verbeteren van de voordracht.

Elke deelnemer mag drie gedichten voordragen. Zo blijft het leuk voor het publiek, want 10x drie gedichten is best al veel voor een luisteraar. En denk niet: "Voor drie gedichten kom ik niet." Als je samen met 9 andere dichters op het podium staat, kom je dus voor dertig gedichten. Wil je meer voordragen? Doe vaker mee! Of kom naar ons maandelijkse open podium.
Schrijf je kortere of langere gedichten dan gemiddeld, richt je dan op een optreden van maximaal 3,5 minuut. De kunst is om het leuk te maken voor iedereen: een publiek dat geïnteresseerd blijft en mededichters die ook gehoord worden.
 

Editie 2019

Ons komende festival is op Hemelvaartsdag donderdag 30 mei. Het thema dit jaar is: Zij zag mij en groette -naar een dichtregel afkomstig uit een gedicht van Sylvia Hubers, oud stadsdichter en lid van ons Comité van Aanbeveling. Haar werk zal bij de centrale opening van het festival een plek krijgen. Onder de tab programma vind je het programma van dit jaar en kun je je een beeld vormen van hoe het er uit komt te zien.

De inschrijving is nog open maar sluit zodra we het maximum aantal deelnemers hebben bereikt! En anders in elk geval op3 mei. Mail naar deelname@haarlemsedichtlijn.nl. Lees hieronder zorgvuldig de spelregels en hou je eraan. Heb je vragen, stel ze!
 

Spelregels voor de deelnemers aan het festival

Samengevat voor de deelnemers: voor 5 euro doe je mee aan een festival waar je heel veel mededichters kunt ontmoeten en word je gepubliceerd in een bundel die je gratis krijgt na afloop van je voordracht!