Stichting Haarlemse Dichtlijn bevordert de belangstelling voor poëzie in Haarlem en omstreken en biedt dichters een podium.

De Haarlemse Dichtlijn-op-tournee

Soms past er poëzie bij activiteiten die door anderen georganiseerd worden. In overleg kan de Haarlemse Dichtlijn dan dichters leveren. Bijvoorbeeld bij een kunstbeurs waar we de typemachines meebrachten om ter plekke poëzie te maken.

Koningin tussen de Schuifdeuren

Op 25 september vindt er een cultureel evenement plaats in de Koninginnebuurt. Creatieve buurbewoners stellen tussen 10.30 en 15.45 uur hun huis of atelier open voor de buren.

In de tuin van Florapark 12 treden we drie keer een half uur op met dichters uit de Koninginnebuurt (en anderen): Peter van de Berg, Rogier Cornelisse, O.J. Frère, Marten Janse, Lucas Kruse, Conny Veenings en Anneruth Wibaut.

  • 10.45 - 11.15 uur
  • 12.15 - 12.45 uur
  • 14.30 - 15.00 uur

Kleinste Museum van Heemstede

Twee vitrinekasten op het oude Raadhuis te Heemstede, vormen de expositieruimte voor een samenwerkingsproject met de Kunstbeurs Heemstede en de Gemeente Heemstede. In de linkerkast hangt werk van een beeldend kunstenaar, in de rechtervitrine een speciaal bij het kunstwerk gemaakt gedicht. Met deze tournee hebben we veel publiciteit getrokken: