Stichting Haarlemse Dichtlijn bevordert de belangstelling voor poëzie in Haarlem en omstreken en biedt dichters een podium.

Poëziefestival op Hemelvaartsdag

Hemelvaartsdag is de dag van het poëziefestival van de Haarlemse Dichtlijn. Er is plaats voor 100 deelnemers en iedereen mag meedoen!

Het programma voorziet in een parallelle programmering over drie ronden. Als deelnemer kun je maximaal aan twee rondes meedoen, daarnaast ben je vrij om naar anderen te luisteren. Per optreden draag je drie gedichten voor, zonder uitgebreide toelichtingen en zonder muzikale ondersteuning. Ons festival is bedoeld voor voordrachten. Mocht je lange gedichten schrijven, beperk jouw voordracht dan tot twee gedichten.

Deelname vindt plaats op volgorde van inschrijving. Er wordt niet geselecteerd, maar wel geprogrammeerd. Voor het publiek stellen we podia samen met een gevarieerd aantal dichters. De toegang is gratis.

Van elke deelnemende dichter wordt er een nieuw gedicht opgenomen in de festivalbundel die voor deze gelegenheid wordt gepubliceerd. Alle bezoekers roepen we op deze bundel te kopen voor het luttele bedrag van 12 euro om daarmee het festival financieel te steunen en een mooie herinnering mee naar huis te nemen. Deelnemers krijgen een exemplaar gratis als dank voor hun voordracht.

Je kunt de Haarlemse Dichtlijn financieel steunen door de festivalbundel aan te schaffen voor je jezelf en/of als cadeautje voor anderen.

Donderdag 9 mei

 
 
 
In 2024 valt Hemelvaartsdag op donderdag 9 mei.
Startlocatie van het festival is de Bavo op de Grote Markt. Een fraaier begin dan hier, kunnen wij ons niet wensen! Ooit overwegen om mee te doen? Dan is dit het overtuigende argument!

Als bijpassend thema hebben we gekozen voor:  Hemel. Het thema is bedoeld om jou te inspireren en brengt geen verplichtingen met zich mee. Je kunt je voorstellen dat het voor publiek herkenning meebrengt als het thema in een aantal voordrachten terugkeert, maar dat hoeft niet per se bij jou te zijn. Ook voor het gedicht dat je inzendt voor de festivalbundel is het thema niet verplicht.

Lees hieronder de spelregels voor deelname als dichter:
 - Om mee te doen maak je 7 euro over op rekening van de Stichting Haarlemse Dichtlijn NL50 INGB 0002 4893 04 o.v.v. de naam waaronder je optreedt.
 - Je levert een gedicht aan dat in de festivalbundel zal worden opgenomen. Het gedicht -in het Nederlands- mag niet eerder gepubliceerd zijn, ook niet op Facebook of Instagram. Format: max. 30 regels, inclusief titel, witregels en ondertekening; max. 60 tekens per regel, inclusief spaties.
 - Ook lever je een beknopte introductietekst aan die de presentator-van-dienst helpt om jou aan te kondigen.
Het mailadres voor deelname, is: deelname@haarlemsedichtlijn.nl

Foto's

Bekijk hier de foto's van ons laatste festival

Tekening gemaakt door Christel Bouwmeester - Wassenaar