Stichting Haarlemse Dichtlijn bevordert de belangstelling voor poëzie in Haarlem en omstreken en biedt dichters een podium.

Poëziefestival op Hemelvaartsdag

De Haarlemse binnenstad vormt het waanzinnig mooie cultuur-historische decor van ons festival. Elk jaar zoeken wij naar een combinatie van vertrouwde en nieuwe lokaties om op te treden. En iedereen kan mee doen! En iedereen is welkom!

Het programma voorziet in een parallelle programmering over drie ronden. Als deelnemer kun je maximaal aan twee rondes meedoen, daarnaast ben je vrij om naar anderen te luisteren. Deelname vindt plaats op volgorde van inschrijving. Maximaal honderd dichters doen mee. Er wordt niet geselecteerd, maar wel geprogrammeerd. Voor het publiek stellen we podia samen met een gevarieerde line-up. De toegang is gratis.

Van elke deelnemende dichter wordt er een nieuw gedicht opgenomen in de festivalbundel die voor deze gelegenheid wordt gepubliceerd. Alle bezoekers roepen we op deze bundel te kopen voor het luttele bedrag van 10 euro en daarmee het festival financieel te steunen. De dichters krijgen een exemplaar gratis als dank voor hun voordracht.

Spelregels voor deelname

Om mee te doen maak je 5 euro over op rekening van de Stichting Haarlemse Dichtlijn NL50 INGB 0002 4893 04 o.v.v. de naam waaronder je optreedt.

Je levert een gedicht aan dat in de festivalbundel zal worden opgenomen. Het gedicht -in het Nederlands- mag niet eerder gepubliceerd zijn, ook niet op Facebook. Format: max. 30 regels, inclusief titel, witregels en ondertekening; max. 60 lettertekens per regel, inclusief spaties.

Ook lever je een introductietekst aan waarmee je kunt worden aangekondigd.

Het mailadres voor deelname, is: deelname@haarlemsedichtlijn.nl

Foto's

Bekijk hier de foto's van ons laatste festival