Stichting Haarlemse Dichtlijn bevordert de belangstelling voor poëzie in Haarlem en omstreken en biedt dichters een podium.

Poëziefestival op Hemelvaartsdag

Hemelvaartsdag is de dag van het poëziefestival van de Haarlemse Dichtlijn. Er is plaats voor 100 deelnemers en iedereen mag meedoen!

Het programma voorziet in een parallelle programmering over drie ronden. Als deelnemer kun je maximaal aan twee rondes meedoen, daarnaast ben je vrij om naar anderen te luisteren. Deelname vindt plaats op volgorde van inschrijving. Er wordt niet geselecteerd, maar wel geprogrammeerd. Voor het publiek stellen we podia samen met een gevarieerd tiental. De toegang is gratis.

Van elke deelnemende dichter wordt er een nieuw gedicht opgenomen in de festivalbundel die voor deze gelegenheid wordt gepubliceerd. Alle bezoekers roepen we op deze bundel te kopen voor het luttele bedrag van 12 euro om daarmee het festival financieel te steunen en een mooie herinnering mee naar huis te nemen. De deelnemende dichters krijgen een exemplaar gratis als dank voor hun voordracht.

Je kunt de Haarlemse Dichtlijn financieel steunen door de festivalbundel aan te schaffen voor je jezelf en/of als cadeautje voor anderen.

Donderdag 9 mei

In 2024 valt hemelvaartsdag op donderdag 9 mei. 

Het thema maken we in januari bekend als we de inschrijving voor deelname starten. Het thema kan je misschien inspireren voor het het gedicht dat je instuurt voor de festivalbundel of een van de drie gedichten die je voordraagt. 

Lees hieronder de spelregels voor deelname als dichter:
- Om mee te doen maak je 7 euro over op rekening van de Stichting Haarlemse Dichtlijn NL50 INGB 0002 4893 04 o.v.v. de naam waaronder je optreedt.
- Je levert een gedicht aan dat in de festivalbundel zal worden opgenomen. Het gedicht -in het Nederlands- mag niet eerder gepubliceerd zijn, ook niet op Facebook. Format: max. 30 regels, inclusief titel, witregels en ondertekening; max. 60 tekens per regel, inclusief spaties.
- Ook lever je een beknopte introductietekst aan die de presentator-van-dienst helpt om jou aan te kondigen.Het mailadres voor deelname, is: deelname@haarlemsedichtlijn.nl

Foto's

Bekijk hier de foto's van ons laatste festival